Siirry suoraan sisältöön

Juhli vappua herkullisella kasvisruualla. Vegaaninen vappumenu sisältää dippailtavaa, kasvismakkaraa, perunasalaattia, poreilevaa juomaa, donitseja. Menu on terveellinen ja sopii moneen erikoisruokavalioon.


Alkuruoka

Vegaaninen vappumenu aloitetaan dippailtavalla. Sriracha-majoneesi ja juustoinen valkosipulidippi tasapainottavat wingsien tulisuutta. Lisäksi voi vielä pilkkoa omia lempikasviksiaan raakana dippailtavaksi.

  • Vegaaniset kukkakaaliwingsit – Rapeat ja tuliset kukkakaaliwingsit sopivat sekä vegaaneille, että lihansyöjille. Wingsit valmistetaan kukkakaalista, mantelijauhoista, mantelimaidosta ja mausteista, joten ne ovat myös gluteenittomia.
  • Sriracha-majoneesi – Helpommaksi ei dippikastikkeen valmistus voi enää mennä. Sriracha-majoneesi valmistuu vain kahdesta ainesosasta.
  • Juustoinen valkosipulidippi – Vaikea uskoa, että tämä dippi ei oikeasti sisällä lainkaan juustoa, niin juustoinen maku siinä on.

Pääruoka

Pääruoka jatkaa tulista teemaa. Tulisten ja savuisten chorizojen kaveriksi sopii hyvin perunasalaatti.

  • Vegaaninen chorizo – Tulinen ja savuinen vegaaninen chorizo on gluteeniton, täysin kasvipohjainen, soijaton ja kaiken lisäksi helppo valmistaa. Nämä herkulliset, terveelliset, vegaaniset makkarat ovat täydellinen lisä niin arki- kuin juhla-ateriallekin. Kiinteä makkara antaa kivasti purutuntumaa ja pysyy kasassa paistettaessa. Valmistukseen tarvitset vain papuja, kaurajauhoja, herkkusieniä, pellavansiemeniä ja mausteita.
  • Vegaaninen perunasalaatti – Vegaaninen perunasalaatti on helppo valmistaa itse. Tämän reseptin kastikkeessa käytetään vegaanista majoneesia ja kaurakeviä.

Jälkiruoka

Vegaaninen vappumenu päätetään poreilevalla juomalla ja pehmeillä munkkirinkilöillä.

  • Mansikkakombucha – Valmista kombuchasta virkistävät vappujuomat. Kombucha on hyvä vähäsokerisempi vaihtoehto perinteiselle vappusimalle. Mansikkakombucha valmistuuu helposti maustamattomasta kombuchasta.
  • Mangokombucha – Virkistävä mangokombucha on maustettu mangolla, sitruunalla ja mintulla.
  • Vegaaniset donitsit – Pehmeät ja herkulliset vegaaniset donitsit ovat piirun verran terveellisempiä kuin tavalliset donitsit. Niissä osa vehnäjauhoista on korvattu mantelijauheella, valkoinen sokeri kookossokerilla ja kananmuna tapiokatärkkelyksellä. Lisäksi ne kypsennetään uunissa.