Juhli vappua herkullisella kasvisruualla. Vegaaninen vappumenu sisältää dippailtavaa, kasvismakkaraa, perunasalaattia, poreilevaa juomaa, donitseja. Menu on terveellinen ja sopii moneen erikoisruokavalioon.
Alkuruoka
Vegaaninen vappumenu aloitetaan dippailtavalla. Sriracha-majoneesi ja juustoinen valkosipulidippi tasapainottavat wingsien tulisuutta. Lisäksi voi vielä pilkkoa omia lempikasviksiaan raakana dippailtavaksi.
- Vegaaniset kukkakaaliwingsit – Rapeat ja tuliset kukkakaaliwingsit sopivat sekä vegaaneille, että lihansyöjille. Wingsit valmistetaan kukkakaalista, mantelijauhoista, mantelimaidosta ja mausteista, joten ne ovat myös gluteenittomia.
- Sriracha-majoneesi – Helpommaksi ei dippikastikkeen valmistus voi enää mennä. Sriracha-majoneesi valmistuu vain kahdesta ainesosasta.
- Juustoinen valkosipulidippi – Vaikea uskoa, että tämä dippi ei oikeasti sisällä lainkaan juustoa, niin juustoinen maku siinä on.
Pääruoka
Pääruoka jatkaa tulista teemaa. Tulisten ja savuisten chorizojen kaveriksi sopii hyvin perunasalaatti.
- Vegaaninen chorizo – Tulinen ja savuinen vegaaninen chorizo on gluteeniton, täysin kasvipohjainen, soijaton ja kaiken lisäksi helppo valmistaa. Nämä herkulliset, terveelliset, vegaaniset makkarat ovat täydellinen lisä niin arki- kuin juhla-ateriallekin. Kiinteä makkara antaa kivasti purutuntumaa ja pysyy kasassa paistettaessa. Valmistukseen tarvitset vain papuja, kaurajauhoja, herkkusieniä, pellavansiemeniä ja mausteita.
- Vegaaninen perunasalaatti – Vegaaninen perunasalaatti on helppo valmistaa itse. Tämän reseptin kastikkeessa käytetään vegaanista majoneesia ja kaurakeviä.
Jälkiruoka
Vegaaninen vappumenu päätetään poreilevalla juomalla ja pehmeillä munkkirinkilöillä.
- Mansikkakombucha – Valmista kombuchasta virkistävät vappujuomat. Kombucha on hyvä vähäsokerisempi vaihtoehto perinteiselle vappusimalle. Mansikkakombucha valmistuuu helposti maustamattomasta kombuchasta.
- Mangokombucha – Virkistävä mangokombucha on maustettu mangolla, sitruunalla ja mintulla.
- Vegaaniset donitsit – Pehmeät ja herkulliset vegaaniset donitsit ovat piirun verran terveellisempiä kuin tavalliset donitsit. Niissä osa vehnäjauhoista on korvattu mantelijauheella, valkoinen sokeri kookossokerilla ja kananmuna tapiokatärkkelyksellä. Lisäksi ne kypsennetään uunissa.