Kurpitsakeitto
Kurpitsakeitto on herkullinen ja helppo syysruoka, joka lämmittää viileinä iltoina. Kurpitsakeiton voi valmistaa erilaisista kurpitsoista, kuten myskikurpitsasta, keltaisesta kurpitsasta tai kiekkokurpitsasta. Kurpitsakeitto saa makua mausteista, kuten ras-el-hanoutista, muskotista tai valkosipulista. Kurpitsakeittoon voi lisätä kaurakermaa, kaurakeviä tai kaurafraichea tuomaan pehmeyttä ja täyteläisyyttä. Kurpitsakeiton voi tarjoilla paahdettujen kurpitsansiemenien, tuoreiden yrttien tai kurpitsansiemenöljyn kanssa. Kurpitsakeitto sopii hyvin myös Halloween-juhlien tarjottavaksi.
Ingredients
- 1 kg kurpitsaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 l vettä
- 0,5 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- ripaus muskottipähkinää
- 0,5 dl kaurakermaa
Instructions
- Kuori ja kuutioi kurpitsa. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota siinä sipuli ja valkosipuli.
- Lisää kurpitsa ja paista muutama minuutti.
- Lisää vesi, suola, pippuri ja muskottipähkinä.
- Keitä keittoa miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella.
- Lisää kaurakerma ja kuumenna keitto uudelleen.