Siirry suoraan sisältöön

kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto on herkullinen ja helppo syysruoka, joka lämmittää viileinä iltoina. Kurpitsakeiton voi valmistaa erilaisista kurpitsoista, kuten myskikurpitsasta, keltaisesta kurpitsasta tai kiekkokurpitsasta. Kurpitsakeitto saa makua mausteista, kuten ras-el-hanoutista, muskotista tai valkosipulista. Kurpitsakeittoon voi lisätä kaurakermaa, kaurakeviä tai kaurafraichea tuomaan pehmeyttä ja täyteläisyyttä. Kurpitsakeiton voi tarjoilla paahdettujen kurpitsansiemenien, tuoreiden yrttien tai kurpitsansiemenöljyn kanssa. Kurpitsakeitto sopii hyvin myös Halloween-juhlien tarjottavaksi.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course Keitot, Pääruoat
Servings 4
Calories 78 kcal

Ingredients
  

  • 1 kg kurpitsaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 l vettä
  • 0,5 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus muskottipähkinää
  • 0,5 dl kaurakermaa

Instructions
 

  • Kuori ja kuutioi kurpitsa. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  • Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota siinä sipuli ja valkosipuli.
  • Lisää kurpitsa ja paista muutama minuutti.
  • Lisää vesi, suola, pippuri ja muskottipähkinä.
  • Keitä keittoa miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää.
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella.
  • Lisää kaurakerma ja kuumenna keitto uudelleen.
Keyword kurpitsa, mausteinen keitto