Siirry suoraan sisältöön

Vegaaniset dippikastikkeet

Sriracha-majoneesin ja valkosipulidipin reseptit tarjoavat hyvät perusreseptit erimakuisten dippien tekemiselle. Näistä kahdesta reseptistä voi helposti muokata omat vegaaniset dippikastikkeet omien lempimausteidensa avulla.

vegaaniset dippikastikkeet

Tulinen dippikastike

Tulinen dippikastike valmistuu minuutissa, jos kaapista löytyy valmista vegaanista majoneesia ja srirachaa. Eikä haittaa, vaikka majoneesi olisi päässyt loppumaan, sillä vegaanista majoneesia voi valmistaa myös itse. Tarvitset vain neutraalia ruokaöljyä ja kikhernelientä. Sriracha-kastikkeen voi korvata toisella chilikastikkeella tai vaikka kuivatulla chilijauheella, mikäli mitään chilikastiketta ei ole saatavilla.

sriracha-majoneesi

Juustoinen valkosipulidippi

Valkosipulidipin pohjana toimivat cashewpähkinät. Pähkinät liotetaan ja soseutetaan tehosekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Juustoista makua vegaaniseen dippikastikkeeseen tuo ravintohiiva, joka on hyvä B12-vitamiinin lähde. Kasvisruokavaliota noudattavan on tärkeää huolehtia riittävästä B12-vitamiinin saannista, sillä kasvisruoka ei sisällä riittävästi B12-vitamiinia.

Vegaanisen majoneesin valmistus

Vegaanista majoneesia voi ostaa kaupasta, mutta itse tehden saa vähän terveellisempää majoneesia. Kaloreita majoneesissa on paljon teki sen sitten itse tai osti kaupasta. Vegaanisuus ei myöskään vähennä kaloreita, sillä majoneesi on lähes 100-prosenttisesti rasvaa. Lisäaineita itse tehty majoneesi sen sijaan ei sisällä.

Kaupan vegaanisissa valmismajoneeseissa on käytetty muunneltua maissitärkkelystä, ja sen avulla saatu majoneesin rakenne paksuksi ja pehmeäksi. Muunneltu tärkkelys on kuitenkin kemiallisesti prosessoitua tärkkelystä, joka ei ole vegaanisen majoneesin valmistuksessa välttämätön ainesosa.

Majoneesin valmistuksessa ei tarvita kananmunaa eikä maissitärkkelystä. Vegaaninen majoneesi valmistuu joko soijamaidosta ja öljystä tai aquafabasta ja öljystä. Vegaanisesta majoneesista syntyy helposti maukkaat vegaaniset dippikastikkeet valmiiden maustekastikkeiden kanssa sekoitettuna.

Kevyt dipattavat

Perinteisten dipattavien kurkun, porkkanan ja kukkakaalin lisäksi vegaaniset dippikastikkeet sopivat esimerkiksi paprikan, retiisin, varsisellerin, kirsikkatomaattien, avokadon, omenan, perunalohkojen tai kukkakaaliwingsien kanssa nautittavaksi.

Resepti

Vegaaniset dippikastikkeet

Sriracha-majoneesin ja valkosipulidipin reseptit tarjoavat hyvät perusreseptit erimakuisten dippien tekemiselle. Näistä kahdesta reseptistä voi helposti muokata omat vegaaniset dippikastikkeet omien lempimausteidensa avulla.

Valmisteluaika 10 minuuttia Tekeytymisaika 30 minuuttia Kokonaisaika 40 minuuttia Vaikeustaso: Helppo Annoksia: 6 Kalorit: 66 kcal (valkosipulidippi), 114 kcal (sriracha-majoneesi) Suositeltu vuodenaika: Sopii joka vuodenaikaan

Ainekset

Juustoinen valkosipulidippi

Sriracha-majoneesi

Valmistus

Juustoinen valkosipulidippi

  1. Laita cashewpähkinät kuppiin ja lisää vettä sen verran, että pähkinät peittyvät. Anna liota noin 30 minuuttia.

  2. Mittaa muut ainekset tehosekoittimen kulhoon.

  3. Huuhtele liotetut pähkinät ja kaada ne muiden ainesten sekaan. 

  4. Sekoita ainekset tasaiseksi ja siirrä tarjoilukulhoon.

Sriracha-majoneesi

  1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita.

Avainsanat: vegaaniset dippikastikkeet, vegaaninen dippi, juustoinen valkosipulidippi, sriracha-majoneesi
Kategoriassa