Siirry suoraan sisältöön

Vegaaninen tuorejuusto

vegaaninen tuorejuusto

Vegaaninen tuorejuusto on paksua ja kermaista, ja sen valmistukseen kuluu vain 10 minuuttia. Tämä cashewpähkinöistä valmistettu herkku sopii perinteisen maidosta valmistetun tuorejuuston tilalle ihan sellaisenaan syötäväksi tai ruoanvalmistuksessa käytettäväksi.

vegaaninen tuorejuusto

Vegaaniset juuston korvikkeet

Vegaaninkaan ei tarvitse luopua juustoista. Kaupasta löytyy laaja valikoima vegaanisia juustoja eli vuustoja ja niitä on helppo tehdä myös kotona. Juustoista makua kotona tehtyihin vuustoihin saa esimerkiksi ravintohiivahiutaleista ja misotahnasta.

Vegaaninen tuorejuusto sisältää terveellisiä rasvoja. Mausteita voi vaihdella omien mieltymyksien mukaan. Ricottan mausteeksi sopivat hyvin esimerkiksi yrtit, sipulit, paprika, aurinkokuivatut tomaatit, pippurit, vanilja, sitruuna ja sokeri.

Vegaanisen tuorejuuston valmistus

Tämä vegaaninen tuorejuusto valmistetaan tavallisista useimmista kaupoista löytyvistä aineksista. Valmistukseen tarvitset blenderin tai tehosekoittimen. Jos et ole aiemmin valmistanut itse pähkinäjuustoja, tämä resepti on hyvä aloituspaikka. Saatat yllättyä miten “tuorejuustomaista” pähkinäjuusto itse tehtynä on.

itse tehty vegaaninen juusto

Aloita valmistus liottamalla cashewpähkinät. Kaada pähkinät kulhoon ja peitä ne vedellä. Anna liota vähintään 2 tuntia, korkeintaan vuorokausi. Voit lyhentää liotusaikaa käyttämällä kuumaa vettä. Keitä vesi ja kaada se pähkinöiden päälle ja anna liota 5-15 minuuttia.

Valuta pähkinät ja laita ne kaikkien muiden ainesosien kanssa tehosekoittimen tai blenderin kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa lisää mausteita.

Vegaaninen tuorejuusto on heti valmistuksen jälkeen pehmeää ja sen voi käyttää halutessaan heti. Jos haluat ricottasta jähmeämpää, jäähdytä se jääkaapissa vähintään 2 tunnin ajan.

Mihin vegaaninen tuorejuusto sopii?

Vegaaninen tuorejuusto sopii hyvin käytettäväksi leivän päällä tai korvaamaan maitopohjaista tuorejuustoa resepteissä. Suolakeksit ja tuorejuusto ovat herkullinen tarjottava illanistujaisissa tai ihan vain omissa herkutteluhetkissä. Kokeile tuorejuustoa esimerkiksi ruisleivän päällä, pizzassa, ravioleissa ja makeassa leivonnassa.

vegaaninen juusto

Vinkkejä valmistukseen

Cashewpähkinöiden liottaminen

Cashewpähkinöiden liottaminen pehmentää niiden rakenteen ja neutralisoi niiden makua. Tätä vaihetta ei siis kannata jättää tekemättä.

Laita pähkinät kulhoon ja lisää vettä sen verran, että pähkinät peittyvät. Anna liota vähintään 2 tuntia, mieluummin yön yli.

Nopeampi liotus onnistuu kiehuvan veden avulla. Laita pähkinät kattilaan ja lisää vettä sen verran, että pähkinät peittyvät. Kiehauta ja anna liota 5-15 minuuttia.

Kaada liotusvesi pois ja huuhtele pähkinät kylmällä vedellä.

Ricotta-tyylinen tuorejuusto

Perinteinen ricotta on rakenteeltaan hieman rakeista. Jos siis haluat vegaanisen tuorejuuston muistuttavan rakenteeltaan mahdollisimman paljon aitoa ricottaa, älä sekoita massaa tasaiseksi vaan käytä pulssitoimintoa.

Jos taas haluat ricottasta rakenteeltaan silkkistä, sekoita massaa kunnes sen koostumus on sileää.

Resepti

Vegaaninen tuorejuusto

Vegaaninen tuorejuusto on paksua ja kermaista, ja sen valmistukseen kuluu vain 10 minuuttia. Tämä cashewpähkinöistä valmistettu herkku sopii perinteisen maidosta valmistetun tuorejuuston tilalle ihan sellaisenaan syötäväksi tai ruoanvalmistuksessa käytettäväksi.

vegaaninen tuorejuusto
Valmisteluaika 10 minuuttia Tekeytymisaika 5 minuuttia Kokonaisaika 15 minuuttia Vaikeustaso: Helppo Annoksia: 10 Kalorit: 115 kcal Suositeltu vuodenaika: Sopii joka vuodenaikaan

Ainekset

Valmistus

  1. Kaada cashewpähkinät kulhoon ja peitä ne vedellä. Anna liota vähintään 2 tuntia. Voit lyhentää liotusaikaa käyttämällä kuumaa vettä. Keitä vesi ja kaada se pähkinöiden päälle ja anna liota vähintään 5 minuuttia.

  2. Valuta pähkinät ja laita ne kaikkien muiden ainesosien kanssa tehosekoittimen tai blenderin kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa lisää mausteita.

  3. Vegaaninen tuorejuusto on heti valmistuksen jälkeen pehmeää ja sen voi käyttää halutessaan heti. Jos haluat ricottasta jähmeämpää, jäähdytä se jääkaapissa vähintään 2 tunnin ajan.

Ravintosisältö

Annoksia 10


Määrä per annos
Kalorit 115kcal
% päivittäisestä arvosta *
Rasvoja yhteensä 9.7g15%
Tyydyttynyt rasva 1.6g8%
Hiilihydraatteja yhteensä 3.4g2%
Ravintokuitu 0.6g3%
Sokerit 0.8g
Proteiini 3.6g8%

Tiamiini 0.6 mg
B12-vitamiini 0.6 mcg

* Prosenttiosuus päivittäisestä arvosta perustuu 2000 kilokalorin ruokavalioon. Oma päivittäinen arvosi voi olla korkeampi tai matalampi riippuen energiantarpeestasi.

Avainsanat: vegaaninen tuorejuusto, vegaaninen juusto, vuusto, vegaaninen ricotta, pähkinäjuusto