Siirry suoraan sisältöön

Vegaaninen skagen

Vegaaninen skagen valmistetaan vegaanisilla katkaravuilla eli vatkiksilla. Vatkis näyttää katkikselta ja maistuu neutraalilta. Merellistä makua vatkis saa merilevästä. Vegaaninen skagen toast sopii alkupalaksi, välipalaksi tai vaikka brunssille.

Vegaaninen katkarapu eli vatkis

Vegaaninen katkarapu on kasvipohjainen vaihtoehto äyriäisille. Vatkis valmistetaan merileväuutteesta. Vegaaninen katkarapu on ympäristöystävällisempi ja eettisempi kuin oikea katkarapu, joka on yksi ylikalastetuimmista eläimistä maailmassa. Vegaaninen katkarapu on myös terveellisempi, sillä se ei sisällä kolesterolia tai eläinrasvaa. Vegaaninen katkarapu sopii hyvin erilaisiin ruokiin, kuten salaatteihin, keittoihin, paistoksiin, nuudeleihin ja tietysti toast skageniin. Vatkis on maultaan neutraali, joten se on helppo maustaa oman maun mukaan.

Mitä on toast skagen?

Toast skagen on ruotsalainen alkuruoka, joka koostuu paahtoleivästä ja katkarapusalaatista, jota kutsutaan nimellä skagenröra. Skagenröra valmistetaan yleensä majoneesista, smetanasta ja tillistä, joskus dijon-sinapista, ja se koristellaan usein mädillä.

Mitä leipää skageniin?

Toast Skagenin perinteinen resepti valmistetaan pehmeällä valkoisella leivällä. Leipäviipaleet paistetaan voissa pannulla, jolloin ne saavat ohuen, rapean kuoren ja pehmeän sisuksen. Tämä luo hyvän kontrastin kermaisen katkarapusalatin kanssa. Skageniin sopii hyvin viipaloitu valkoinen paahtoleipä.

Jos haluat valita terveellisemmän vaihtoehdon, kokeile esimerkiksi täysjyväpaahtoleipää, ruisleipää tai saaristolaislimppua. Nämäkin sopivat hyvin toast skageniin. Tärkeintä on, että leipä on rapeaa, jolloin se sopii hyvin yhteen pehmeän katkarapusalaatin kanssa.

Vegaaninen majoneesi aquafabasta

Vegaaninen majoneesi valmistetaan aquafabasta ja öljystä. 

Varmista ensin, että kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Ravistele sitten kikhernetölkkiä ennen avaamista, jotta liemestä tulee tasalaatuista. Käytä mittaamiseen mittalusikoita tai vaakaa. Tavallisilla lusikoilla mitattaessa heitot voivat olla suuria, eikä majoneesi tästä syystä onnistu.

Majoneesi onnistuu parhaiten, kun käyttää mahdollisimman tehokasta tehosekoitinta. Heikompitehoisella sekoittimella voi sekoittaa ensin muut ainekset öljyä lukuunottamatta ja kaataa sitten öljyn joukkoon nauhana samalla vatkaten. Samaten kulhon täytyy olla kapea, jotta kerralla sekoitetuista aineksista saa aikaiseksi onnistunutta majoneesia.

Jos sekoittaa kaikki ainekset kerralla, vatkaaminen tulee aloittaa kulhon pohjalta. Sauvasekoitin painetaan kulhon pohjalle ja sitä nostetaan ylöspäin sitä mukaa kuin majoneesi paksuuntuu.

Katso tarkemmat ohjeet vegaanisen majoneesin valmistukseen.

Toast skagen valmistus

Sekoita kulhossa vegaaniset katkaravut, sipuli, tilli, majoneesi, kaurafraiche ja mausteet. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, pippuria tai sitruunamehua. Paahda leivät rapeiksi ja annostele skagen niiden päälle. Koristele salaatinlehdillä, tillillä ja tomaatilla. Nauti heti.

Vegaaninen skagen resepti

Vegaaninen skagen

Vegaaninen skagen valmistetaan vegaanisilla katkaravuilla eli vatkiksilla. Vatkis näyttää katkikselta ja maistuu neutraalilta. Merellistä makua vatkis saa merilevästä. Vegaaninen skagen toast sopii alkupalaksi, välipalaksi tai vaikka brunssille.

Valmisteluaika 10 minuuttia Kokonaisaika 10 minuuttia Vaikeustaso: Helppo Annoksia: 4

Ainekset

Valmistus

  1. Sekoita kulhossa vegaaniset katkaravut, sipuli, tilli, majoneesi, kaurafraiche ja mausteet.

  2. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, pippuria tai sitruunamehua.

  3. Paahda leivät rapeiksi ja annostele skagen niiden päälle. Koristele salaatinlehdillä, tillillä ja tomaatilla. Nauti heti.

Avainsanat: vegaaninen toast skagen, vegaaninen katkarapu resepti, vatkis resepti, vegaaninen katkarapuleipä
Kategoriassa