Vegaaninen perunasalaatti
Vegaaninen perunasalaatti on helppo valmistaa itse. Tämän reseptin kastikkeessa käytetään vegaanista majoneesia ja kaurakeviä.
Ainesosat
Salaatti
- 0,5 kg kiinteitä perunoita esim. Siikli
- 1 omena
- 1 maustekurkku
- n. 5 cm pala purjoa
- persiljaa koristeeksi
Kastike
- 100 g kaurakeviä esim. Friendly Viking’s Sour Oat
- 0,5 dl vegaanista majoneesia
- 1 tl dijonsinappia
- 1 rkl sitruunamehua
- 0,5 tl suolaa
- mustapippuria
Valmistus
- Laita perunat kattilaan. Lisää vettä sen verran, että perunat peittyvät ja ripaus suolaa. Anna kiehua hiljalleen.
- Kuori omena ja kuutioi se sekä maustekurkku. Hienonna purjo.
- Sekoita pilkotut salaattiainekset sekaisin suuressa kulhossa.
- Valmista kastike sekoittamalla kaurakevi, majoneesi, dijonsinappi, sitruunamehu suola ja pippuri yhteen.
- Tarkista perunoiden kypsyys. Kun perunat ovat juuri ja juuri kypsiä kaada keitinvesi pois, huuhtele perunat kylmällä vedellä ja anna niiden jäähtyä ennen pilkkomista.
- Kuori jäähtyneet perunat, pilko ne kuutioiksi ja lisää ne muiden salaattiainesten joukkoon.
- Kaada kastike salaatin päälle ja kääntele salaattia varovasti, jotta kastike sekoittuu tasaisesti.
- Siirrä salaatti jääkaappiin maustumaan noin tunniksi.
Vinkkejä
- Valitse perunasalaattiin kiinteä perunalajike. Jauhoiset lajikkeet hajoavat herkästi ja salaatista tulee mössöä. Myös uudet perunat toimivat loistavasti tässä salaatissa.
- Älä keitä perunoita liian kypsäksi. Juuri ja juuri kypsät perunat pysyvät paremmin ehjänä.
- Voit korvata purjon kevätsipulilla, ruohosipulilla tai punasipulilla.
- Perunasalaattiin sopii parhaiten rapea omenalajike kuten Granny Smith, Royal Gala tai kotimainen Jaspi. Näistä Granny Smith ja Jaspi ovat hieman happamampia ja Royal Gala makeampi omena.
- Voit hyödyntää salaatissa myös edelliseltä päivältä yli jääneet perunat.