Siirry suoraan sisältöön

vegaaninen perunasalaatti

Vegaaninen perunasalaatti

Vegaaninen perunasalaatti on helppo valmistaa itse. Tämän reseptin kastikkeessa käytetään vegaanista majoneesia ja kaurakeviä.

Ainesosat
  

Salaatti

  • 0,5 kg kiinteitä perunoita esim. Siikli
  • 1 omena
  • 1 maustekurkku
  • n. 5 cm pala purjoa
  • persiljaa koristeeksi

Kastike

  • 100 g kaurakeviä esim. Friendly Viking’s Sour Oat
  • 0,5 dl vegaanista majoneesia
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 0,5 tl suolaa
  • mustapippuria

Valmistus
 

  • Laita perunat kattilaan. Lisää vettä sen verran, että perunat peittyvät ja ripaus suolaa. Anna kiehua hiljalleen.
  • Kuori omena ja kuutioi se sekä maustekurkku. Hienonna purjo.
  • Sekoita pilkotut salaattiainekset sekaisin suuressa kulhossa.
  • Valmista kastike sekoittamalla kaurakevi, majoneesi, dijonsinappi, sitruunamehu suola ja pippuri yhteen.
  • Tarkista perunoiden kypsyys. Kun perunat ovat juuri ja juuri kypsiä kaada keitinvesi pois, huuhtele perunat kylmällä vedellä ja anna niiden jäähtyä ennen pilkkomista.
  • Kuori jäähtyneet perunat, pilko ne kuutioiksi ja lisää ne muiden salaattiainesten joukkoon.
  • Kaada kastike salaatin päälle ja kääntele salaattia varovasti, jotta kastike sekoittuu tasaisesti.
  • Siirrä salaatti jääkaappiin maustumaan noin tunniksi.

Vinkkejä

  • Valitse perunasalaattiin kiinteä perunalajike. Jauhoiset lajikkeet hajoavat herkästi ja salaatista tulee mössöä. Myös uudet perunat toimivat loistavasti tässä salaatissa.
  • Älä keitä perunoita liian kypsäksi. Juuri ja juuri kypsät perunat pysyvät paremmin ehjänä.
  • Voit korvata purjon kevätsipulilla, ruohosipulilla tai punasipulilla.
  • Perunasalaattiin sopii parhaiten rapea omenalajike kuten Granny Smith, Royal Gala tai kotimainen Jaspi. Näistä Granny Smith ja Jaspi ovat hieman happamampia ja Royal Gala makeampi omena.
  • Voit hyödyntää salaatissa myös edelliseltä päivältä yli jääneet perunat.