Vegaaninen fetajuusto

tofufeta

Vegaaninen fetajuusto valmistetaan tofusta. Oikeilla mausteilla maku muistuttaa erehdyttävästi aitoa fetajuustoa ja vegaanikin pääsee nauttimaan fetaruuista.

vegaaninen fetajuusto

Terveellisempi vaihtoehto fetalle

Tofusta valmistettu fetajuusto sisältää vain kaksi kolmasosaa maidosta valmistetun fetajuuston kaloreista, sillä tofussa on vain vähän rasvaa. Mausteiden avulla tofu maistuu kuitenkin yllättävän paljon aidolta fetajuustolta ja rakennekin on samankaltainen. Tämä vegaaninen fetajuusto sopiikin hyvin korvaamaan aidon fetajuuston niin piiraissa, salaateissa kuin pastassakin. Eikä valmistus voisi enää helpommaksi muuttua, sillä käytännössä pitää vain maustaa tofu.

Vegaaninen fetajuusto valmistetaan tofusta

Vegaanisen fetajuuston valmistukseen sopii parhaiten kova tofu. Valitse reseptiin maustamaton tofu kuten Jalotofu maustamaton. Pehmeä tofu ei sovellu tähän reseptiin. Fetan voi lopuksi maustaa haluamillaan yrteillä. Alkuperäisen fetan valmistuksessa ei kuitenkaan käytetä yrttejä. Sopivia yrttejä ovat välimeren keittiössä käytettävät yrtit kuten oregano, basilika tai timjami.

Vegaanisen fetajuuston valmistus

Valmistukseen tarvitset vain tofua ja muutamia mausteita.

vegaaninen fetajuusto resepti

Aloita fetan valmistus puristamalla tofusta ylimääräiset nesteet pois. Tätä vaihetta ei kannata ohittaa, sillä puristaminen mahdollistaa mausteiden imeytymisen tofuun.

Tofun voi puristaa tofupressillä tai ellei omista pressiä käärimällä tofun paperiin tai puhtaaseen keittiöliinaan ja laittamalla painon sen päälle. Anna tofun puristua noin 15 minuuttia.

Valmistele odotellessasi marinadi. Murskaa ensin valkosipulinkynsi. Sekoita valkosipuli muiden ainesten kanssa sekaisin laakeassa kulhossa. Tofu kannattaa marinoida matalassa kulhossa, jotta mausteet imeytyvät siihen paremmin.

Kun tofu on puristunut, leikkaa se noin 1-2 cm kokoisiksi kuutioiksi. Kaada kuutiot marinadin joukkoon ja kääntele niitä lastalla, jotta kuutiot ovat kokonaan marinadin peitossa. Siirrä astia jääkaappiin vähintään tunniksi. Parhaaseen tulokseen pääset, kun annat tofun marinoitua seuraavaan päivään.

Resepti

Valmistusmenetelmä
Ruokakulttuuri ,
Vaikeustaso Helppo
Aika
Valmisteluaika: 5 minuuttia Tekeytymisaika: 90 minuuttia Kokonaisaika: 1 tunti 35 minuuttia
Annoksia 4
Kalorit 143 kcal
Suositeltu vuodenaika Sopii joka vuodenaikaan
Kuvaus

Vegaaninen fetajuusto valmistetaan tofusta. Oikeilla mausteilla maku muistuttaa erehdyttävästi aitoa fetajuustoa ja vegaanikin pääsee nauttimaan fetaruuista.

Ainekset
 • 270 grammaa maustamatonta tofua
 • 2 ruokalusikallista vettä
 • 1 ruokalusikallista omenaviinietikkaa
 • 1 teelusikallista sitruunamehua
 • 1 teelusikallista vaaleaa misotahnaa
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 1 ruokalusikallista ravintohiivahiutaleita
 • 1 teelusikallista suolaa
 • 2 ruokalusikallista miedonmakuista oliiviöljyä
Valmistus
 1. Valuta tofu ja leikkaa se noin 2 cm paksuiksi siivuiksi. Laita siivut talouspaperin päälle ja laita päälle vielä jotain painoksi esim. leikkuulauta tai lautanen, jotta saat puristettua tofusta ylimääräisen nesteen pois. Anna tofun puristua noin 15 minuutin ajan.

 2. Valmista marinadi tofun puristuessa. Murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita se muiden ainesten sekaan matalassa astiassa.

 3. Leikkaa puristettu tofu kuutioiksi, lisää se marinadiin ja kääntele lastalla, kunnes marinadi on tarttunut tofupaloihin kauttaaltaan.

 4. Anna tofufetan levätä jääkaapissa vähintään tunnin ajan, jotta maut imeytyvät tofuun.

Ravintosisältö

Annoskoko 67 g

Annoksia 4


Määrä per annos
Kalorit 143kcal
% päivittäisestä arvosta *
Rasvoja yhteensä 10.3g16%
Tyydyttynyt rasva 1.5g8%
Hiilihydraatteja yhteensä 0.3g1%
Ravintokuitu 1.5g6%
Sokerit 0.3g
Proteiini 11.6g24%

Kalsium 457 mg
Rauta 1.8 mg

* Prosenttiosuus päivittäisestä arvosta perustuu 2000 kilokalorin ruokavalioon. Oma päivittäinen arvosi voi olla korkeampi tai matalampi riippuen energiantarpeestasi.

Avainsanat: vegaaninen fetajuusto, vegaaninen juusto, vuusto resepti, tofujuusto, tofufeta