Uunissa paahdetut chilipähkinät
Uunissa paahdetut tuliset chilipähkinät valmistuvat hetkessä ja ovat terveellinen naposteltava hetkiin, jolloin tekee mieli jotain suolaista.
Ainesosat
- 400 g cashewpähkinöitä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 1 rkl chilijauhetta
- 1 tl cayennejauhetta
- 1 tl suolaa
Valmistus
- Lämmitä uuni 150 asteeseen.
- Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita siten, että mausteet leviävät tasaisesti.
- Vuoraa pelti leivinpaperilla ja levitä pähkinät tasaisesti pellille.
- Paahda pähkinöitä uunissa kunnes ovat saaneet hieman väriä. Uunista riippuen tähän menee noin 30 minuuttia.
Vinkkejä
- Saat tasaisemman paistopinnan, jos kääntelet pähkinöitä kerran tai pari paahtamisen aikana.
- Voit käyttää cashewpähkinöiden tilalla manteleita, maapähkinöitä tai pekaanipähkinöitä.
- Paahda pähkinöitä matalammassa lämpötilassa pidemmän aikaa esim. 125 astetta 60-80 minuuttia. Tässä lämpötilassa pähkinät eivät pääse vahingossa palamaan.
- Mausteita voi tuunailla rajattomasti. Kokeile maustamiseen esimerkiksi limenmehua, valkosipulia, soijakastiketta, mustapippuria tai inkivääriä.