Siirry suoraan sisältöön

chilipähkinät resepti

Uunissa paahdetut chilipähkinät

Uunissa paahdetut tuliset chilipähkinät valmistuvat hetkessä ja ovat terveellinen naposteltava hetkiin, jolloin tekee mieli jotain suolaista.
Valmisteluaika 5 minutes
Kypsennysaika 30 minutes
Ruokalaji Välipalat
Annoksia 8
Calories 315 kcal

Ainesosat
  

  • 400 g cashewpähkinöitä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl chilijauhetta
  • 1 tl cayennejauhetta
  • 1 tl suolaa

Valmistus
 

  • Lämmitä uuni 150 asteeseen.
  • Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita siten, että mausteet leviävät tasaisesti.
  • Vuoraa pelti leivinpaperilla ja levitä pähkinät tasaisesti pellille.
  • Paahda pähkinöitä uunissa kunnes ovat saaneet hieman väriä. Uunista riippuen tähän menee noin 30 minuuttia.

Vinkkejä

  • Saat tasaisemman paistopinnan, jos kääntelet pähkinöitä kerran tai pari paahtamisen aikana.
  • Voit käyttää cashewpähkinöiden tilalla manteleita, maapähkinöitä tai pekaanipähkinöitä.
  • Paahda pähkinöitä matalammassa lämpötilassa pidemmän aikaa esim. 125 astetta 60-80 minuuttia. Tässä lämpötilassa pähkinät eivät pääse vahingossa palamaan.
  • Mausteita voi tuunailla rajattomasti. Kokeile maustamiseen esimerkiksi limenmehua, valkosipulia, soijakastiketta, mustapippuria tai inkivääriä.