Siirry suoraan sisältöön

Tuorepuuro punaisilla marjoilla

vaniljainen tuorepuuro punaisilla marjoilla

Vaniljainen tuorepuuro punaisilla marjoilla on maistuva ja terveellinen aamupala, joka on parhaimmillaan jo edellisenä iltana valmistettuna. Puuron voi tehdä myös aamulla, jolloin sen kannattaa antaa turvota vähintään 15 minuuttia.

vaniljainen tuorepuuro punaisilla marjoilla

Tuorepuuro on helppo ja terveellinen aamupala

Tuorepuuroaamupala on varsinainen terveyspommi. Siitä saa runsain mitoin vitamiineja ja hivenaineita ja se täyttää noin puolet päivän kuidun tarpeesta. Runsaskuituisella aamiaisella nälkä pysyy poissa pitkään, mikä helpottaa myös painonhallintaa.

C-vitamiinia on runsaasti sekä mansikoissa, puolukoissa että punaherukoissa. C-vitamiini auttaa pysymään virkeänä ja parantaa vastustuskykyä. Muita hyviä C-vitamiinin lähteitä ovat mustaherukat, ruusunmarjat ja kiivi.


MAINOS

Hyviä C-vitamiinin lähteitä

ruohonjuuri logo

Kalsiumia tuorepuurosta saa kun käyttää soijamaitoa tai muuta kasvimaitoa, johon on lisätty kalsiumia. Myös Alpron Greek Style jogurtissa on lisätty kalsiumia. Kaikkiin kasvimaitoihin ei ole lisätty kalsiumia, joten jos muuten saa vähänlaisesti kalsiumia ravinnosta kannattaa valita kaupasta täydennettyjä tuotteita. Lisäksi kalsiumia saa chiansiemenistä. Päivittäisen kalsiumin tarpeensa saa siis täytettyä helposti myös ilman maitotuotteita.

Marjat ovat todellista superruokaa

Marjoja suositellaan syötäväksi päivittäin sillä ne sisältävät runsaasti vitamiineja ja hivenaineita. Marjat sopivatkin hyvin aamupuuron lisukkeeksi tuomaan väriä ja makua. Tuorepuuron kanssa voi hyvin käyttää pakastemarjoja, sillä ne ehtivät sulamaan samassa ajassa kuin puuro turpoaa. 

Vitamiinien ja hivenaineiden lisäksi marjat sisältävät runsaasti polyfenoleja. Polyfenoleilla on todettu olevan suotuisa vaikutus sydän- ja verisuonitautien sekä syövän ehkäisyssä. Polyfenolit vaikuttavat marjojen väriin eli mitä tummempi marja on sitä enemmän se sisältää polyfenoleja.

Marjojen terveysvaikutuksia saattaa olla paljon enemmän kuin tällä hetkellä on tiedossa. Marjojen terveyshyötyjä tutkitaankin aktiivisesti. Esimerkiksi Tampereen yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa puolukan todettiin laskevan matala-asteista tulehdusta hiirillä ja vähentävän sisäelinrasvaa. Mahdollista siis on, että vaikutus on sama meillä ihmisilläkin. Kokeilemisen arvoinen juttu joka tapauksessa. Eipä puolukoiden syömisestä haittaakaan ole.

Tuorepuuro punaisilla marjoilla – valmistus

Tuorepuuron valmistuksen voi aloittaa jo edellisenä iltana. Jos puuro kuitenkin jäi illalla valmistamatta, ehtii se valmistua aamullakin. Kun laittaa puuron tekeytymään heti herättyään, on se valmis syötäväksi kun on saanut aamutoimet tehtyä. Puuroon saa kivasti vaihtelua käyttämällä eri marjoja, eri makuista jogurttia tai pähkinöitä. Variaatioita löytyy loputtomiin. Jos puolukoiden ja herukoiden happamuus häiritsee ja kaipaa lisää makeutta, puuroon voi lorauttaa tilkan vaahterasiirappia tai pilkkoa sekaan muutaman taatelin.

Terveellinen aamupala antaa energiaa päivään

Tuorepuuro punaisilla marjoilla on loistava vaihtoehto aamupalaksi, sillä se pitää nälän loitolla pitkään. Lisäksi sen makua voi varioida lähes loputtomasti ja siihen voi sekoittaa kulloinkin kaipaamiansa aineksia. Kokeile esimerkiksi itse tehtyä ja maustettua soijamaitoa.

Kun ottaa tavaksi aloittaa päivänsä tuorepuurolla, on matkalla kohti terveellisempää elämäntapaa.

Resepti

Tuorepuuro punaisilla marjoilla

Vaniljainen tuorepuuro punaisilla marjoilla on maistuva ja terveellinen aamupala, joka on parhaimmillaan jo edellisenä iltana valmistettuna. Puuron voi tehdä myös aamulla, jolloin sen kannattaa antaa turvota vähintään 15 minuuttia.

vaniljainen tuorepuuro punaisilla marjoilla
Valmisteluaika 10 minuuttia Tekeytymisaika 30 minuuttia Kokonaisaika 40 minuuttia Vaikeustaso: Helppo Annoksia: 1 Kalorit: 466 kcal Suositeltu vuodenaika: Sopii joka vuodenaikaan

Ainekset

Valmistus

  1. Sekoita kuiva-aineet syvällä lautasella tai purkissa.

  2. Mittaa soijamaito ja -jogurtti ja sekoita ne kuiva-aineiden kanssa tasaiseksi.

  3. Lisää päälle marjat ja pähkinät.

  4. Jätä puuro turpoamaan vähintään 15-30 minuutiksi.

Kategoriassa