Siirry suoraan sisältöön

Suklaa tuorepuuro

Tuorepuuro on helppo ja terveellinen aamupala, joka valmistuu kätevästi edellisenä iltana. Tässä reseptissä yhdistyvät herkullinen suklaa ja makea banaani, jotka tekevät tuorepuurosta täyttävän ja maukkaan. Vegaaninen suklaa tuorepuuro on myös terveellinen vaihtoehto, koska se sisältää vain kasvisperäisiäa ainesosia ja rasvaa vain vähän.

suklaa tuorepuuro

Mitä on vegaaninen suklaa?

Vegaaninen suklaa eroaa tavallisesta suklaasta pääasiassa siinä, että se ei sisällä eläinperäisiä ainesosia, kuten maitoa. Tämä tekee vegaanisesta suklaasta sopivan vaihtoehdon niille, jotka noudattavat vegaanista ruokavaliota tai ovat allergisia maidolle.

Vegaanisessa suklaassa on voitu käyttää korvaavia ainesosia, kuten kauraa, soijaa, riisiä, mantelia tai pähkinöitä, jotta saadaan aikaan samanlainen koostumus ja maku kuin tavallisessa suklaassa. Monet vegaaniset suklaat luokitellaan tummaksi suklaaksi, mutta vaaleampiakin suklaalaatuja löytyy vegaanisena.

Vegaanisen suklaan valmistusprosessi on samanlainen kuin tavallisen suklaan, mutta maku ja rakenne voivat vaihdella merkittävästi sen mukaan, mitä ainesosia on käytetty. Jotkut vegaaniset suklaat maistuvat ja tuntuvat hyvin samanlaiselta kuin tavallinen suklaa. Esimerkiksi Fazerin Pure Dark ei poikkea maultaan tai koostumukseltaan ei-vegaanisesta suklaasta.

Paras vegaaninen suklaa

Parhaan vegaanisen suklaan valinta on pitkälti makuasia, mutta tässä muutamia suosittuja vaihtoehtoja:

  1. Fazer Pure Dark: Tämä on täyteläinen vegaaninen tumma suklaa, joka sisältää 70% tummaa suklaata.
  2. Fazer Kaura Choco: Tämä on kasvipohjainen suklaamainen levy, joka on tehty suomalaisesta kaurasta ja vastuullisesta kaakaosta. Kaura Choco levyt ovat vegaanisia, laktoosittomia, ja palmuöljyttömiä.
  3. Foodin Amazonian Dark: Foodinin raakasuklaa valmistetaan suomalaisena käsityönä Foodinin Vaajakosken tehtaalla perinteisellä kivimyllymenetelmällä. Valmistusprosessin matala, alle 42 asteen lämpötila varmistaa, että kaakaopavun ominaisuudet pysyvät tallella. Makeutensa raakasuklaa saa kookossokerista, jossa on alhainen glykeeminen indeksi.
  4. Ohoi! Pehmeä vaalea: Tämä suklaa on vegaaninen, gluteeniton, reilu ja luomu. Sopii hyvin vaalean suklaan ystäville korvaamaan tavallisen maitosuklaan. Valmistettu Sveitsissä.
  5. Benjamissimo Sokeriton tumma suklaa: Erytritolilla makeutettu tumma ja sokeriton suklaa sopii hiilihydraatteja välttelevälle herkuttelijalle. Bourbon-vanilja tasapainottaa mukavasti muuten intensiivisen suklaan makua.

Se mikä on “paras” suklaa riippuu tietenkin henkilökohtaisista mieltymyksistä ja myös mahdollisista rajoitteista kuten allergioista tai ruokavaliosta. Suklaan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota myös eettisiin seikkoihin, kuten kaakaon alkuperään ja tuotantotapoihin.

Onko raakasuklaa terveellisempää kuin tavallinen suklaa?

Suklaa valmistetaan kaakaopavuista. Raakasuklaan valmistuksessa ei käytetä korkeita lämpötiloja tai muita prosesseja, jotka voivat heikentää kaakaon ravintoarvoa. Raakasuklaa sisältää enemmän antioksidantteja, flavonoideja ja mineraaleja kuin tavanomaisesti valmistettu suklaa. Siksi raakasuklaa on usein terveellisempi vaihtoehto kuin tavallinen suklaa.

Raakasuklaa on yleensä myös sokeriton, gluteeniton ja soijaton, koska se koostuu pääasiassa kaakaovoista ja raakakaakaojauheesta. Tämä tekee siitä tavallista suklaata terveellisemmän. Lisäksi raakasuklaassa on tryptofaania, joka on mielihyvää tuottava aminohappo. Raakasuklaan uskotaan myös polttavan kaloreita.

Raakasuklaan maku on voimakkaampi ja tymäkämpi kuin tavallisen suklaan, joten se ei välttämättä sovi kaikkien makuun. Raakasuklaa on yleensä myös kalliimpaa kuin tavallinen suklaa.


MAINOS

ruohonjuuri logo

Rakastettava raakasuklaa viettelee mielen ja kielen!

Ruohonjuuresta löydät raakasuklaan lisäksi vankan valikoiman todella tummia suklaita, joissa kaakaopitoisuus on korkeimmillaan peräti 100 %.


Tuorepuuron valmistus

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, manteliimaito, kaakaojauhe ja vaahterasiirappi. Soseuta banaanit ja lisää ne joukkoon. Jaa seos kahteen lasipurkkiin tai kulhoon. Rouhi suklaa veitsellä tai monitoimikoneella. Ripottele suklaarouhe tuorepuuron päälle. Laita purkit tai kulhot jääkaappiin yön yli. Koristele puuro halutessasi marjoilla. Nauti aamulla herkullisesta ja ravitsevasta tuorepuurosta!

Tuorepuuro säilyy jääkaapissa pari päivää, joten voit tehdä sitä isomman satsin kerralla ja syödä seuraavana aamuna tai välipalaksi. Tuorepuuro on myös kätevä ottaa mukaan töihin tai kouluun, kun pakkaat sen tiiviiseen rasiaan. Suklaa tuorepuuro sopii herkulliseksi aloitukseksi päivälle tai vaikka terveelliseksi jälkiruoaksi.

3 vegaanista tuorepuuroreseptiä

Lisää vegaanisia puuroja

Suklaa tuorepuuro resepti

Suklaa tuorepuuro

Tuorepuuro on helppo ja terveellinen aamupala, joka valmistuu kätevästi edellisenä iltana. Tässä reseptissä yhdistyvät herkullinen suklaa ja makea banaani, jotka tekevät tuorepuurosta täyttävän ja maukkaan. Vegaaninen suklaa-banaani tuorepuuro on myös terveellinen vaihtoehto, koska se sisältää vain kasvisperäisiäa ainesosia ja rasvaa vain vähän.

Valmisteluaika 10 minuuttia Tekeytymisaika 4 tunti Kokonaisaika 4 tuntia 10 minuuttia Vaikeustaso: Helppo Annoksia: 2

Ainekset

Valmistus

  1. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, manteliimaito, kaakaojauhe ja vaahterasiirappi.

  2. Soseuta banaanit ja lisää ne joukkoon. Jaa seos kahteen lasipurkkiin tai kulhoon.

  3. Rouhi suklaa veitsellä tai monitoimikoneella. Ripottele suklaarouhe tuorepuuron päälle.

  4. Laita purkit tai kulhot jääkaappiin yön yli. Nauti aamulla herkullisesta ja ravitsevasta tuorepuurosta!

Avainsanat: suklaa tuorepuuro, terveellinen aamupala, nopea aamupala, vegaaninen aamupala, vegaaninen tuorepuuro