Siirry suoraan sisältöön

Omena-pähkinä tuorepuuro

Tuorepuuro on nopea ja helppo aamiainen, jonka avulla pysyt energisenä lounaaseen asti. Tämä omena-pähkinä tuorepuuro on ravitseva ja hyvän makuinen. Sen voi valmistaa jo edellisenä iltana, jolloin se on aamulla heti valmis nautittavaksi.

Terveellinen vegaaninen aamupala

Terveellinen aamupala on monipuolinen ja tasapainoinen. Se sisältää proteiineja, vitamiineja, mineraaleja sekä hyviä hiilihydraatteja. Tässä muutamia esimerkkejä terveellisen aamupalan ainesosista:

 1. Proteiinit: Proteiinit auttavat pitämään kylläisyyden tunteen pitkään. Hyviä vegaanisia proteiinin lähteitä ovat esimerkiksi soija, kvinoa, pähkinät, chiansiemenet, hampunsiemenet ja härkäpavut.
 2. Hiilihydraatit: Kaura on erinomainen hiilihydraattien lähde. Kauran voi nauttia esimerkiksi puuron, leivän tai myslin muodossa.
 3. Vitamiinit ja kuidut: Hedelmät, marjat ja kasvikset ovat tärkeitä vitamiinien, antioksidanttien ja kuitujen lähteitä. Niitä voi lisätä esimerkiksi jogurtin, puuron tai leivän päälle.
 4. Hyvät rasvat: Pähkinät ja siemenet sisältävät hyviä rasvoja, jotka ovat tärkeitä aivojen ja sydämen toiminnalle.

Muista, että terveellisen aamupalan koostumus voi vaihdella yksilöllisten tarpeiden ja mieltymysten mukaan. Tärkeintä on, että aamupala on tasapainoinen ja ravitseva, ja että se antaa energiaa päivän aloittamiseen.

Proteiinia ja hyviä rasvoja pähkinöistä

Saksanpähkinät ovat erittäin ravitsevia ja terveellisiä pähkinöitä, joita kannattaa syödä säännöllisesti. Ne sisältävät runsaasti proteiinia, kuitua, hyviä rasvahappoja, antioksidantteja ja vitamiineja, jotka edistävät monin tavoin terveyttä ja hyvinvointia. Saksanpähkinöiden syömisellä on todettu olevan myönteisiä vaikutuksia muun muassa sydämen ja verisuonien terveyteen, aivojen toimintaan, diabeteksen ehkäisyyn ja yleiseen kuolleisuuteen.

Saksanpähkinät ovat myös täyttäviä ja tasapainottavat verensokeria, mikä auttaa painonhallinnassa. Saksanpähkinöitä voi käyttää monipuolisesti esimerkiksi puuroissa, leivonnassa tai ihan sellaisenaan välipalana. Pähkinät on helppo murskata käsin tai veitsellä leikkuulaudalla.

Paljonko pähkinöitä voi syödä päivässä?

Pähkinät ovat terveellisiä ja ravitsevia välipaloja, mutta niitä ei kuitenkaan kannata syödä valtavia määriä. Pähkinöiden suositeltu päiväannos riippuu pähkinöiden lajista, koosta ja kalorimäärästä. Yleensä asiantuntijat suosittelevat syömään noin 30 grammaa pähkinöitä päivässä, mikä vastaa noin kourallista. Tämä määrä voi vaihdella henkilön iän, painon, aktiivisuuden ja terveydentilan mukaan. Jos syöt suositeltua enemmän pähkinöitä, saatat saada liikaa kaloreita, rasvaa ja suolaa, mikäli pähkinät ovat suolattuja. Tämä voi johtaa painonnousuun, verenpaineen nousuun ja ruoansulatusvaivoihin.

Pähkinöiden syömisessä on tärkeää noudattaa seuraavia vinkkejä:

 • Valitse luonnollisia tai kuivattuja pähkinöitä, jotka eivät sisällä lisättyä sokeria, suolaa tai öljyjä.
 • Vaihtele eri pähkinälajeja, jotta saat erilaisia ravintoaineita. Esimerkiksi saksanpähkinät ovat hyviä omega-3-rasvahappojen lähteitä, mantelit ovat sisältävät runsaasti kalsiumia ja E-vitamiinia, ja cashewpähkinät rautaa ja sinkkiä.
 • Syö pähkinöitä osana tasapainoista ruokavaliota, joka sisältää myös hedelmiä, vihanneksia, täysjyvää ja proteiinia.
 • Nauti pähkinöitä kohtuudella ja kuuntele kehosi signaaleja. Jos tunnet olosi täydeksi tai epämukavaksi pähkinöiden syömisen jälkeen, vähennä annoskokoa tai syö harvemmin.

MAINOS

ruohonjuuri logo

Pähkinöitä purtavaksi Ruohonjuuresta!

Ruohonjuuresta löydät muun muassa Adukin, Foodinin ja Organic Healthin pähkinöitä.


Tuorepuuron valmistus

Tuorepuuro valmistetaan ilman kypsennystä. Kuivat aineet sekoitetaan nesteeseen ja siirretään yöksi jääkaappiin tekeytymään. Tuorepuuroa on helppo tuunata oman maun mukaiseksi. Hyvä nyrkkisääntö on käyttää yksi osa kuivia aineksia kuten kaurahiutaleita, yksi osa nestettä ja yksi osa jogurttia. Makua tuovia aineksia voi laittaa omien mieltymystensä mukaan vähintään puolikkaan osan verran.

Valmista tuorepuuro seuraavasti:

 • Sekoita pienessä kulhossa tai purkissa kaura, mantelimaito, soijajogurtti, kaneli ja vaahterasiirappi. Sekoita hyvin, jotta kaikki sekoittuvat keskenään.
 • Peitä kulho tai purkki kannella tai muovikelmulla ja laita jääkaappiin yön yli tai vähintään 4 tunniksi.
 • Sekoita aamulla kauraseos ja ripottele päälle hienonnettua omenaa ja saksanpähkinöitä. Nauti kylmänä tai lämmitä halutessasi mikroaaltouunissa.

3 herkullista tuorepuuroreseptiä

Lisää vegaanisia puuroreseptejä

Tuorepuuro resepti

Omena-pähkinä tuorepuuro

Tuorepuuro on nopea ja helppo aamiainen, jonka avulla pysyt energisenä lounaaseen asti. Tämä omena-pähkinä tuorepuuro on ravitseva ja hyvän makuinen. Sen voi valmistaa jo edellisenä iltana, jolloin se on aamulla heti valmis nautittavaksi.

Valmisteluaika 10 minuuttia Tekeytymisaika 4 tunti Kokonaisaika 4 tuntia 10 minuuttia Vaikeustaso: Helppo Annoksia: 1

Ainekset

Valmistus

 1. Sekoita pienessä kulhossa tai purkissa kaura, mantelimaito, soijajogurtti, kaneli ja vaahterasiirappi. Sekoita hyvin, jotta kaikki sekoittuvat keskenään.

 2. Peitä kulho tai purkki kannella tai muovikelmulla ja laita jääkaappiin yön yli tai vähintään 4 tunniksi.

 3. Sekoita aamulla kauraseos ja ripottele päälle hienonnettua omenaa ja saksanpähkinöitä. Nauti kylmänä tai lämmitä halutessasi mikroaaltouunissa.

Avainsanat: tuorepuuro ohje, terveellinen aamupala, nopea aamupala