Siirry suoraan sisältöön

Kukkakaaliwingsit

kukkakaaliwingsit

Rapeat ja tuliset kukkakaaliwingsit sopivat sekä vegaaneille, että lihansyöjille. Wingsit valmistetaan kukkakaalista, mantelijauhoista, mantelimaidosta ja mausteista, joten ne ovat myös gluteenittomia.

Kukkakaaliwingsit

Nopea ja terveellinen lisuke

Tuliset ja rapeat kukkakaaliwingsit sopivat hyvin grilliruoan lisukkeeksi, illanistujaisiin dippailtavaksi, pikaiseksi välipalaksi tai ihan vain arki-illallisille.

Valkoinen kukkakaali ei ehkä näytä vihanneshyllyn terveellisimmältä vaihtoehdolta, mutta älä anna värin hämätä. Kukkakaali sisältää runsaasti C-vitamiinia, folaattia eli B-vitamiinia ja seleeniä. Puolikkaalla kukkakaalilla saat jo lähestulkoon koko päivän C-vitamiinin tarpeen tyydytettyä, vaikka nauttisit kukkakaalin kypsennettynä.

Kukkakaalin kypsennys

Kukkakaali kannattaa kypsentää nopeasti. Nopea kypsennys säilyttää C-vitamiinin paremmin ja napakka kukkakaali maistuu paljon paremmalta kuin kypsäksi keitetty. Varsinkin dippailtavaksi tarkoitetun kukkakaalin pitää olla napakka. Kuka nyt haluaisi lötköjä kukkakaaleja dippailla.

Kotimaisten kukkakaalien satokausi on kesäkuun lopulta marraskuulle asti. Kaupassa kukkakaalia valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota kukkakaalin väriin ja kukinnon kiinteyteen. Tuore kukkakaali on valkoinen ja kukinto tiivis.

Kukkakaalin lehdet suojaavat kaalia, joten niitä ei kannata jättää kauppaan, vaan hyödyntää esimerkiksi salaatin joukossa. Myös varren voi hyödyntää ruoanlaitossa. Varren voi pilkkoa palasiksi ja kypsentää kuten kukinnotkin. Kypsennysaika varrelle on kukintoja pidempi. Varresta saa tehtyä myös loistavaa sosekeittoa.

Kukkakaaliwingsien valmistus

Aloita laittamalla uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Irrota kukkakaalista nuput, huuhtele ne ja laita ne suureen kulhoon.

kukkakaali

Sekoita mantelimaito, vesi, mantelijauhe ja mausteet keskikokoisessa kulhossa. Sekoita, kunnes kaikki ainekset ovat kunnolla sekaisin.

Kasta kukkakaalin nuput taikinaan ja ravista ylimääräinen taikina pois ennen kuin laitat nuput uunipellille. Asettele kukkakaaliwingsit pellille, niin että ne eivät ota kiinni toisiinsa.

Paista kukkakaaleja noin 15 minuuttia uunin tehosta riippuen, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Kääntämällä kukkakaalit puolessa välissä, saat tasaisesti ruskistuneita ja rapeita kukkakaaleja.

Mikäli tarjoilet wingsien kanssa dippikastikkeita, valmista ne kukkakaalien kypsymistä odotellessasi.

Kun kukkakaalit ovat paistuneet, ota ne uunista ja siirrä kulhoon. Kaada päälle valitsemaasi wings-kastiketta ja pyörittele kukkakaaleja niin, että kastike levittyy niihin tasaisesti. Nosta kukkakaalit takaisin  uunipellille ja paista uunissa vielä 5-10 minuuttia tai kunnes ne ovat saavuttaneet haluamasi rapeuden.

Kuorruta kukkakaaliwingsit lopuksi tulisella chilikastikkeella. Esimerkiksi Chili Factoryn valikoimasta löytyy hyviä kotimaisia vegaaniseen ruokavalioon sopivia chilikastikkeita. Dippailuun sopii esimerkiksi vegaaninen sriracha-majoneesi tai valkosipulidippi.

Resepti

Kukkakaaliwingsit

Rapeat ja tuliset kukkakaaliwingsit sopivat sekä vegaaneille, että lihansyöjille. Wingsit valmistetaan kukkakaalista, mantelijauhoista, mantelimaidosta ja mausteista, joten ne ovat myös gluteenittomia.

kukkakaaliwingsit
Valmisteluaika 10 minuuttia Kypsennysaika 20 minuuttia Kokonaisaika 30 minuuttia Vaikeustaso: Helppo Annoksia: 2 Kalorit: 232 kcal Suositeltu vuodenaika: Sopii joka vuodenaikaan

Ainekset

Valmistus

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

  2. Irrota kukkakaalista nuput, huuhtele ne ja laita ne suureen kulhoon.

  3. Sekoita mantelimaito, vesi, mantelijauhe ja mausteet keskikokoisessa kulhossa. 

  4. Kasta kukkakaalin nuput taikinaan ja ravista ylimääräinen taikina pois. Asettele kukkakaalit pellille.

  5. Paista kukkakaaleja noin 15 minuuttia uunin tehosta riippuen, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Kääntämällä kukkakaalit puolessa välissä, saat tasaisesti ruskistuneita ja rapeita kukkakaaleja.

  6. Mikäli tarjoilet wingsien kanssa dippikastikkeita, valmista ne kukkakaalien kypsymistä odotellessasi.

  7. Kun kukkakaalit ovat paistuneet, ota ne uunista ja siirrä kulhoon. Kaada päälle valitsemaasi wings-kastiketta ja pyörittele kukkakaaleja niin, että kastike levittyy niihin tasaisesti. 

  8. Nosta kukkakaalit takaisin  uunipellille ja paista uunissa vielä 5-10 minuuttia.

Ravintosisältö

Annoksia 2


Määrä per annos
Kalorit 232kcal
% päivittäisestä arvosta *
Rasvoja yhteensä 16.1g25%
Tyydyttynyt rasva 1.4g7%
Hiilihydraatteja yhteensä 6.8g3%
Ravintokuitu 8.3g34%
Sokerit 2.3g
Proteiini 11.3g23%

C-vitamiini 67.49 mg
Folaatti 135 mcg
Seleeni 0.02 mg

* Prosenttiosuus päivittäisestä arvosta perustuu 2000 kilokalorin ruokavalioon. Oma päivittäinen arvosi voi olla korkeampi tai matalampi riippuen energiantarpeestasi.

Avainsanat: kukkakaaliwingsit, vegaaniset kukkakaaliwingsit, tuliset kukkakaaliwingsit, kukkakaalireseptejä, kukkakaali kypsennys