Siirry suoraan sisältöön

Kesäkurpitsaspagetti

kesäkurpitsaspaghetti

Kesäkurpitsaspagetti on helppo ja terveellinen vaihtoehto tavalliselle pastalle. Kesäkurpitsa on mieto ja mehukas vihannes, joka sisältää paljon kuitua, C-vitamiinia ja kaliumia. Kesäkurpitsaspagetti valmistuu nopeasti ja sen kaveriksi sopivat monenlaiset kastikkeet.

kesäkurpitsaspagetti

Kesäkurpitsaspagetti on vähäkalorinen ruoka

Kesäkurpitsa on terveellistä. Se on vähäkalorinen ja vähärasvainen ruoka, joka sisältää runsaasti kuitua, C-vitamiinia ja muita ravintoaineita.

Kesäkurpitsa

 • Auttaa painonhallinnassa: Kesäkurpitsa on vähäkalorinen ja vähärasvainen ruoka, joten se voi auttaa painonhallinnassa.
 • Parantaa ruoansulatusta: Kesäkurpitsassa on runsaasti kuitua, joka auttaa ruoansulatusta.
 • Sisältää antioksidantteja: Kesäkurpitsa sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka auttavat suojaamaan soluja vaurioitumiselta.
 • Tukee immuunijärjestelmää: Kesäkurpitsa sisältää runsaasti C-vitamiinia, joka on tärkeä immuunijärjestelmän toiminnalle.

Kesäkurpitsan ravintoaineet

 • Kalorit: 100 grammaa kesäkurpitsaa sisältää 16 kaloria.
 • Rasva: 100 grammaa kesäkurpitsaa sisältää 0,1 grammaa rasvaa.
 • Kuitu: 100 grammaa kesäkurpitsaa sisältää 2 grammaa kuitua.
 • C-vitamiini: 100 grammaa kesäkurpitsaa sisältää 10 milligrammaa C-vitamiinia.

Kesäkurpitsaa voi syödä monin eri tavoin. Se sopii hyvin esimerkiksi salaatteihin, keittoihin, patoihin ja pizzaan. Kesäkurpitsaa voi myös paistaa, grillata tai höyryttää.

Kesäkurpitsa on monipuolinen ja terveellinen ruoka, joka sopii hyvin osaksi terveellistä ruokavaliota.

Kesäkurpitsaspagetin valmistus

Kesäkurpitsaspagettia voi tehdä monella eri tavalla. Yksi yleinen tapa on käyttää spiraalileikkuria, joka leikkaa kesäkurpitsan ohuiksi nauhoiksi. Spiraalileikkuri on kätevä väline, jos haluat tehdä paljon kesäkurpitsaspagettia kerralla. Voit myös käyttää juustohöylää tai kuorimaveistä, joilla voi leikata kesäkurpitsan ohuiksi lastuiksi. Jos sinulla ei ole kumpaakaan näistä välineistä, voit myös raastaa kesäkurpitsan karkealla terällä.

Kun olet leikannut tai raastanut kesäkurpitsan, voit valmistaa sen joko keittämällä, paistamalla tai höyryttämällä. Keittämällä saat pehmeän ja kostean lopputuloksen, mutta varo keittämästä liian kauan, ettei kesäkurpitsa hajoa. Paistamalla saat rapean ja kuivan lopputuloksen, mutta varo paistamasta liian kuumalla, ettei kesäkurpitsa pala. Höyryttämällä saat tasaisen ja mehevän lopputuloksen, mutta varo höyryttämästä liian pitkään, ettei kesäkurpitsa menetä makuaan.

Kesäkurpitsaspagetti on valmis nautittavaksi sellaisenaan tai erilaisten kastikkeiden kanssa. Kokeile esimerkiksi seuraavia kastikevaihtoehtoja:

 • Tomaatti-basilika-kastike: Kuumenna oliiviöljyssä valkosipulia ja sipulia, lisää tomaattimurskaa, suolaa, pippuria ja basilikaa. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
 • Sienikastike: Kuumenna rasva paistinpannulla, lisää siivutettuja herkkusieniä ja paista kullanruskeiksi. Lisää kaurakermaa, suolaa, pippuria ja persiljaa. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
 • Pesto: Sekoita tehosekoittimessa yrttjeä, pinjansiemeniä, ravintohiivaa, valkosipulia ja oliiviöljyä. Mausta suolalla, pippurilla ja tilkalla sitruunamehua.

Kesäkurpitsaspagetti on maukas ja kevyt ruoka, joka valmistuu hetkessä. Hyvää ruokahalua!

Kesäkurpitsaspagetti basilikapestolla

Kesäkurpitsaspagetti on helppo ja nopea valmistaa, ja se on täynnä vitamiineja ja kuitua. Pesto antaa sille herkullisen maun. Voit valmistaa peston itse tai käyttää kaupan valmista pestoa. Tämä ruoka on niin hyvää, että et edes huomaa, että se ei sisällä lainkaan pastaa tai juustoa!

Näin valmistat vegaanisen kesäkurpitsaspagettin pestolla:

Pese ja kuivaa kesäkurpitsat. Leikkaa ne ohuiksi nauhoiksi juustohöylällä, kuorimaveitsellä tai spiraalileikkurilla. Kuumenna oliiviöljy suuressa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää kesäkurpitsanauhat ja paista niitä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet mutta vielä hieman rapeita. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valmista pesto sillä aikaa, kun kesäkurpitsa paistuu. Voit myös käyttää valmista pestoa, esimerkiksi Urtekramilta löytyy vegaaninen basilikapesto. Jos teet oman pestosi, laita basilika, valkosipuli, mantelit, ravintohiiva, oliiviöljy ja sitruunamehu tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi tahnaksi.

Kun kesäkurpitsa on kypsää, lisää pesto pannulle ja sekoita hyvin. Anna lämmetä vielä muutama minuutti. Tarjoile vegaaninen kesäkurpitsaspagetti pestolla sellaisenaan tai halutessasi lisukkeena salaattia, leipää tai tofua.

Resepti

Kesäkurpitsaspagetti

Kesäkurpitsaspagetti on helppo ja terveellinen vaihtoehto tavalliselle pastalle. Kesäkurpitsa on mieto ja mehukas vihannes, joka sisältää paljon kuitua, C-vitamiinia ja kaliumia. Kesäkurpitsaspagetti valmistuu nopeasti ja sen kaveriksi sopivat monenlaiset kastikkeet.

kesäkurpitsaspaghetti
Valmisteluaika 5 minuuttia Kypsennysaika 10 minuuttia Kokonaisaika 15 minuuttia Vaikeustaso: Helppo Annoksia: 4

Ainekset

Valmistus

 1. Pese ja kuivaa kesäkurpitsat. Leikkaa ne ohuiksi nauhoiksi juustohöylällä, kuorimaveitsellä tai spiraalileikkurilla.

 2. Kuumenna oliiviöljy suuressa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää kesäkurpitsanauhat ja paista niitä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet mutta vielä hieman rapeita. Mausta suolalla ja pippurilla.

 3. Valmista pesto sillä aikaa, kun kesäkurpitsa paistuu. Laita basilika, valkosipuli, mantelit, ravintohiiva, oliiviöljy ja sitruunamehu tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi tahnaksi.

 4. Kun kesäkurpitsa on kypsää, lisää pesto pannulle ja sekoita hyvin. Anna lämmetä vielä muutama minuutti.

 5. Tarjoile vegaaninen kesäkurpitsaspagetti pestolla sellaisenaan tai halutessasi lisukkeena salaattia, leipää tai tofua.