Siirry suoraan sisältöön

homemade oat cream

Itse tehty kaurakerma

Herkullinen vegaaninen kaurakerma on helppo tehdä itse. Itse tehdyn kaurakerman rasvan laatua ja määrää on helppo säätää haluamakseen.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Course Lisukkeet
Servings 6 dl
Calories 64 kcal

Ingredients
  

  • 5 dl vettä
  • 45 g kaurahiutaleita runsas dl
  • 25 ml rypsiöljyä vajaa 2 rkl
  • hyppysellinen suolaa

Instructions
 

  • Laita 5 dl vettä kiehumaan.
  • Mittaa 45 g (vähän yli 1 dl) kaurahiutaleita blenderikulhoon ja kaada kuuma vesi päälle. Jätä hautumaan noin 30 minuutin ajaksi.
  • Kun kaurahiutaleet ovat turvonneet noin puolen tunnin ajan, lisää kulhoon 25 ml rypsiöljyä ja ripaus suolaa.
  • Blendaa seos tasaiseksi.
  • Siivilöi seos halutessasi tiheällä siivilällä.

Notes

  • Voit käyttää kastikkeessa mitä tahansa kasviöljyä. Käytetty öljy vaikuttaa valmiin kaurakerman makuun.
  • Kaurakerman voi halutessaan siivilöidä tasaisemman lopputuloksen aikaansaamiseksi. Siivilöi kaurakerma kaatamalla se tiheän siivilän läpi. Jäljelle jäävän massan voi käyttää esimerkiksi leivonnassa tai puurossa.
  • Hiutaleiden hauduttamisen ansiosta kermasta tulee tasainen. Haudutusaikaa voi säätää käytetyn hiutaleen mukaisesti. Pikakaurahiutaleet turpoavat nopeammin kuin esikypsentämättömät hiutaleet.
  • Jos haluat rasvaisemman kaurakerman, lisää öljyn määrää.
  • Jos haluat paksumman kaurakerman, lisää kaurahiutaleiden määrää.
  • Säilytä valmis kaurakerma lasipullossa jääkaapissa. Kaurakerma säilyy hyvänä noin 10-14 päivää.
Keyword kaurakerma