Itse tehty kaurakerma
Herkullinen vegaaninen kaurakerma on helppo tehdä itse. Itse tehdyn kaurakerman rasvan laatua ja määrää on helppo säätää haluamakseen.
Ingredients
- 5 dl vettä
- 45 g kaurahiutaleita runsas dl
- 25 ml rypsiöljyä vajaa 2 rkl
- hyppysellinen suolaa
Instructions
- Laita 5 dl vettä kiehumaan.
- Mittaa 45 g (vähän yli 1 dl) kaurahiutaleita blenderikulhoon ja kaada kuuma vesi päälle. Jätä hautumaan noin 30 minuutin ajaksi.
- Kun kaurahiutaleet ovat turvonneet noin puolen tunnin ajan, lisää kulhoon 25 ml rypsiöljyä ja ripaus suolaa.
- Blendaa seos tasaiseksi.
- Siivilöi seos halutessasi tiheällä siivilällä.
Notes
- Voit käyttää kastikkeessa mitä tahansa kasviöljyä. Käytetty öljy vaikuttaa valmiin kaurakerman makuun.
- Kaurakerman voi halutessaan siivilöidä tasaisemman lopputuloksen aikaansaamiseksi. Siivilöi kaurakerma kaatamalla se tiheän siivilän läpi. Jäljelle jäävän massan voi käyttää esimerkiksi leivonnassa tai puurossa.
- Hiutaleiden hauduttamisen ansiosta kermasta tulee tasainen. Haudutusaikaa voi säätää käytetyn hiutaleen mukaisesti. Pikakaurahiutaleet turpoavat nopeammin kuin esikypsentämättömät hiutaleet.
- Jos haluat rasvaisemman kaurakerman, lisää öljyn määrää.
- Jos haluat paksumman kaurakerman, lisää kaurahiutaleiden määrää.
- Säilytä valmis kaurakerma lasipullossa jääkaapissa. Kaurakerma säilyy hyvänä noin 10-14 päivää.