Siirry suoraan sisältöön

Halloween keksit

halloween keksit

Haluatko leipoa jotain herkullista ja hauskaa halloweeniksi? Entä jos kokeilisit näitä vegaanisia halloween-keksejä, jotka ovat helppoja ja nopeita valmistaa? Tarvitset vain muutamia perusainesosia, kuten vehnäjauhoja, sokeria, kasviöljyä ja vaniljasokeria. Lisäksi tarvitset koristeluun sokerikuorrutetta ja elintarvikeväriä. Halloween keksit sopivat tarjoiltavaksi halloweenia tai vaikka lasten synttäreillä.

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

halloween keksit

Vegaanisten keksien valmistus

Ota margariini huoneenlämpöön noin tuntia ennen leipomista. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa margariini ja sokeri sähkövatkaimella vaahdoksi kulhossa. Lisää vaniljasokeri ja sekoita.

Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos margariini-sokeriseokseen ja sekoita puuhaarukalla tai lastalla tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikinasta nokareita leivinpaperille jättäen väliin tilaa, sillä keksit leviävät uunissa. Paista keksejä uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman kohonneita ja halkeilleita pinnalta. Anna keksien jäähtyä pellillä hetki ja siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. Nauti sellaisenaan tai koristele haluamallasi tavalla.

Halloween koristeet

Sokerikuorrutteella voit koristella halloween keksit tai muffinit juuri sellaisiksi kuin haluat. Sokerikuorrute valmistetaan tomusokerista ja vedestä, joihin voi lisätä halutessaan elintarvikeväriä tai makuaromeja. *Matsmartista voi ostaa edullisesti valmiita sokerikuorrutteita eri väreissä. Sokerikuorrutteen koostumuksen tulisi olla sellainen, että se pysyy pikkuleipien pinnalla, mutta ei ole liian paksua tai kovaa. Sokerikuorrutetta voi levittää pikkuleipien päälle lusikalla, veitsellä tai pursotinpussilla. Koristeluun voi käyttää myös nonparelleja, strösseleitä, karkkeja tai muita syötäviä koristeita. Halloween herkut koristellaan oranssilla, mustalla ja valkoisella sokerikuorrutteella. 

Halloween-piparimuotteja ja muita halloween-aiheisia leivontatuotteita löydät *My Dream Day -verkkokaupasta.

Lisää vegaanisia herkkuja

Halloween keksit resepti

Halloween keksit

Haluatko leipoa jotain herkullista ja hauskaa halloweeniksi? Kokeilepa näitä vegaanisia halloween-keksejä. Tarvitset vain muutamia perusainesosia, kuten vehnäjauhoja, sokeria, kasviöljyä ja vaniljasokeria. Lisäksi tarvitset sokerikuorrutetta ja elintarvikeväriä koristeluun.

halloween keksit
Valmisteluaika 20 minuuttia Kypsennysaika 10 minuuttia Kokonaisaika 30 minuuttia Vaikeustaso: Keskivaikea Kypsennyslämpötila: 175  °C Suositeltu vuodenaika: Syksy

Ainekset

Keksit

Koristeluun

Valmistus

Keksit

  1. Ota margariini huoneenlämpöön noin tuntia ennen leipomista. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

  2. Vatkaa margariini ja sokeri sähkövatkaimella vaahdoksi kulhossa. Lisää vaniljasokeri ja sekoita.

  3. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos margariini-sokeriseokseen ja sekoita puuhaarukalla tai lastalla tasaiseksi taikinaksi. 

  4. Nosta taikinasta nokareita leivinpaperille jättäen väliin tilaa, sillä keksit leviävät uunissa. Paista keksejä uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman kohonneita ja halkeilleita pinnalta.

  5. Anna keksien jäähtyä pellillä hetki ja siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. Nauti sellaisenaan tai koristele haluamallasi tavalla.

Koristelu

  1. Sekoita tomusokeri ja vesi kulhossa. Lisää halutessasi elintarvikeväriä tai makuaromeja.

  2. Levitä kuorrute keksien päälle lusikalla, veitsellä tai pursottimella.

  3. Koristele keksit karkeilla, strösseleillä, nonparelleilla tai muilla syötävillä koristeilla.

Avainsanat: vegaaniset pikkuleivät, vegaaniset keksit, halloween
Kategoriassa