Siirry suoraan sisältöön

Halloween juoma

halloween juoma

Haluatko kokeilla jotain uutta ja jännittävää halloween juomaa? Tämä helppo ja hauska resepti sopii niin aikuisille kuin lapsillekin.

halloween juoma

Tämä juoma on täydellinen seuralainen kurpitsapiirakan tai muiden halloween-herkkujen kanssa. Se maistuu ihanalta ja tuoksuu syksyltä. Kokeile itse ja yllätä vieraasi!

Talven tulon juhla

Halloween on juhlapäivä, jota vietetään joka vuosi lokakuun 31. päivänä. Sen alkuperä on muinaisessa kelttiläisessä samhain-festivaalissa, joka merkitsi uuden vuoden alkua ja talven tuloa. Keltit uskoivat, että samhainin yönä kuolleiden henget palasivat maan päälle ja saattoivat aiheuttaa ongelmia eläville. Siksi he sytyttivät kokkoja ja pukeutuivat eläinten nahkoihin ja päihin pelotellakseen henkiä.

Kristinuskon leviämisen myötä samhainin perinteet sekoittuivat pyhäinpäivän ja kaikkien pyhimysten päivän kanssa, jotka vietettiin marraskuun alussa. Englanniksi kaikkien pyhimysten päivän aattoa alettiin kutsua All Hallows’ Eveksi, josta myöhemmin tuli Halloween.

Halloweenin vietto levisi Yhdysvaltoihin irlantilaisten ja skotlantilaisten siirtolaisten mukana 1800- ja 1900-luvuilla. Siellä juhla sai uusia piirteitä, kuten kurpitsalyhdyt, naamiaisasut ja karkki tai kepponen -perinne. Nykyään Halloween on suosittu kaupallinen ja kulttuurinen ilmiö, joka on vaikuttanut myös muihin maihin ja alueisiin.


MAINOS

Hiilihapotuslaitteet

Severin airfryer
Sodastream Terra, musta
OBH airfryer
Sodastream Terra, valkoinen
Champion airfryer
Sodastream DUO

Halloween juoma viinirypäleistä

Pese viinirypäleet ja laita ne tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi. Siivilöi viinirypälemehu kulhoon ja kaada se kannuun. Lisää soodavesi ja appelsiinimehu kannuun ja sekoita hyvin. Jaa juoma laseihin, lisää jääpaloja ja koristele mintunlehdillä. Nauti raikkaasta ja virkistävästä viinirypäle mocktailista!

Kurpitsareseptejä

Resepti

Halloween juoma

Haluatko kokeilla jotain uutta ja jännittävää halloween-juomaa? Tässä on helppo ja hauska resepti, joka sopii niin aikuisille kuin lapsillekin.

halloween juoma
Valmisteluaika 5 minuuttia Kokonaisaika 5 minuuttia Vaikeustaso: Helppo Annoksia: 4

Ainekset

Valmistus

  1. Pese viinirypäleet ja laita ne tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi.

  2. Siivilöi viinirypälemehu kulhoon ja kaada se kannuun.

  3. Lisää soodavesi ja appelsiinimehu kannuun ja sekoita hyvin.

  4. Jaa juoma laseihin, lisää jääpaloja ja koristele mintunlehdillä sekä limelohkoilla.

  5. Nauti raikkaasta ja virkistävästä halloween mocktailista!

Avainsanat: halloween juoma, mocktail, alkoholiton booli