Siirry suoraan sisältöön

Kurpitsahummus on herkullinen ja helppo tapa hyödyntää syksyn kurpitsasatoa. Kurpitsahummus sopii niin leivän päälle, dippikastikkeeksi kuin salaatin lisukkeeksi. Kurpitsa antaa hummukselle makeutta ja kermaisuutta, ja mausteet tuovat siihen itämaista makua.

kurpitsahummus

Miten voin muokata reseptiä?

Voit muokata reseptiä oman makusi mukaan vaihtamalla tai lisäämällä aineksia tai mausteita. Tässä muutamia ideoita:

    • Voit käyttää erilaisia kurpitsoja, kuten myskikurpitsaa, spagettikurpitsaa tai jättikurpitsaa.

    • Voit lisätä hummukseen pähkinöitä tai siemeniä, kuten pinjansiemeniä, cashewpähkinöitä tai auringonkukansiemeniä.

    • Voit maustaa hummuksen eri tavoin, kuten lisäämällä paprikajauhetta, sumakkia, harissaa tai tahinia.

    • Voit tehdä hummuksesta vielä kermaisempaa lisäämällä joukkoon vegaanista jogurttia tai kaurakeviä.

Kurpitsahummus - valmistus

  •  
Kuori ja kuutioi kurpitsa. Levitä kurpitsakuutiot leivinpaperoidulle uunipellille ja pirskottele päälle hieman oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda kurpitsaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes se on pehmeää ja hieman ruskistunutta.

Valuta kikherneet ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Laita kurpitsa, kikherneet, tahini, sitruunamehu, valkosipuli ja mausteet tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Soseuta tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa vettä tai oliiviöljyä ohentamaan hummusta haluamaasi koostumukseen.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Siirrä hummus kulhoon ja koristele halutessasi paahdetuilla kurpitsansiemenillä, tuoreella persiljalla tai mintulla ja lorauksella oliiviöljyä. Nauti kurpitsahummus tuoreen leivän, kasvisten tai salaatin kanssa.

kurpitsahummus

Kurpitsahummus

Kurpitsahummus on herkullinen ja helppo tapa hyödyntää syksyn kurpitsasatoa. Kurpitsahummus sopii niin leivän päälle, dippikastikkeeksi kuin salaatin lisukkeeksi. Kurpitsa antaa hummukselle makeutta ja kermaisuutta, ja mausteet tuovat siihen itämaista makua.
Valmisteluaika 10 minutes
Kypsennysaika 20 minutes
Kokonaisaika 30 minutes
Ruokalaji Kastikkeet, Lisukkeet

Ainesosat
  

  • 1/2 kg kurpitsaa
  • 380 g kypsiä kikherneitä
  • 3 rkl tahinia
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria ja juustokuminaa
  • chilihiutaleita
  • oliiviöljyä

Valmistus
 

  • Kuori ja kuutioi kurpitsa. Levitä kurpitsakuutiot leivinpaperoidulle uunipellille ja pirskottele päälle hieman oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda kurpitsaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes se on pehmeää ja hieman ruskistunutta.
  • Valuta kikherneet ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
  • Laita kurpitsa, kikherneet, tahini, sitruunamehu, valkosipuli ja mausteet tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Soseuta tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa vettä tai oliiviöljyä ohentamaan hummusta haluamaasi koostumukseen.
  • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Siirrä hummus kulhoon ja koristele halutessasi paahdetuilla kurpitsansiemenillä, tuoreella persiljalla tai mintulla ja lorauksella oliiviöljyä.
  • Nauti kurpitsahummus tuoreen leivän, kasvisten tai salaatin kanssa.
Avainsana dippikastike, halloween, kurpitsa, sadonkorjuu, vegaaninen kurpitsahummus