Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.
Haluatko leipoa jotain herkullista ja hauskaa halloweeniksi? Entä jos kokeilisit näitä vegaanisia halloween-keksejä, jotka ovat helppoja ja nopeita valmistaa? Tarvitset vain muutamia perusainesosia, kuten vehnäjauhoja, sokeria, kasviöljyä ja vaniljasokeria. Lisäksi tarvitset koristeluun sokerikuorrutetta ja elintarvikeväriä.
Vegaanisten keksien valmistus
Ota margariini huoneenlämpöön noin tuntia ennen leipomista. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa margariini ja sokeri sähkövatkaimella vaahdoksi kulhossa. Lisää vaniljasokeri ja sekoita.
Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos margariini-sokeriseokseen ja sekoita puuhaarukalla tai lastalla tasaiseksi taikinaksi.
Nosta taikinasta nokareita leivinpaperille jättäen väliin tilaa, sillä keksit leviävät uunissa. Paista keksejä uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman kohonneita ja halkeilleita pinnalta.
Anna keksien jäähtyä pellillä hetki ja siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. Nauti sellaisenaan tai koristele haluamallasi tavalla.
Halloween keksit - koristelu
Sokerikuorrutteella voit koristella keksit juuri sellaisiksi kuin haluat. Sokerikuorrute valmistetaan tomusokerista ja vedestä, joihin voi lisätä halutessaan elintarvikeväriä tai makuaromeja. *Kaupasta voi ostaa myös valmiita sokerikuorrutteita eri väreissä. Sokerikuorrutteen koostumuksen tulisi olla sellainen, että se pysyy pikkuleipien pinnalla, mutta ei ole liian paksua tai kovaa. Sokerikuorrutetta voi levittää pikkuleipien päälle lusikalla, veitsellä tai pursotinpussilla. Koristeluun voi käyttää myös nonparelleja, strösseleitä, karkkeja tai muita syötäviä koristeita. Halloween keksit koristellaan oranssilla, mustalla ja valkoisella sokerikuorrutteella.
Halloween keksit
Ainesosat
Keksit
- 200 g margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Koristeluun
- 3 dl tomusokeria
- 2-3 rkl vettä
- karkkeja, strösseleitä tai nonparelleja
Valmistus
Keksit
- Ota margariini huoneenlämpöön noin tuntia ennen leipomista. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
- Vatkaa margariini ja sokeri sähkövatkaimella vaahdoksi kulhossa. Lisää vaniljasokeri ja sekoita.
- Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos margariini-sokeriseokseen ja sekoita puuhaarukalla tai lastalla tasaiseksi taikinaksi.
- Nosta taikinasta nokareita leivinpaperille jättäen väliin tilaa, sillä keksit leviävät uunissa. Paista keksejä uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman kohonneita ja halkeilleita pinnalta.
- Anna keksien jäähtyä pellillä hetki ja siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. Nauti sellaisenaan tai koristele haluamallasi tavalla.
Koristelu
- Sekoita tomusokeri ja vesi kulhossa. Lisää halutessasi elintarvikeväriä tai makuaromeja.
- Levitä kuorrute keksien päälle lusikalla, veitsellä tai pursottimella.
- Koristele keksit karkeilla, strösseleillä, nonparelleilla tai muilla syötävillä koristeilla.