Hampurilaissämpylät

Halloween keksit

Halloween-keksit

Haluatko leipoa jotain herkullista ja hauskaa halloweeniksi? Entä jos kokeilisit näitä vegaanisia halloween-keksejä, jotka ovat helppoja ja nopeita valmistaa? Tarvitset vain muutamia perusainesosia, kuten vehnäjauhoja, sokeria, kasviöljyä ja vaniljasokeria. Lisäksi tarvitset koristeluun sokerikuorrutetta ja elintarvikeväriä.

halloween keksit

Vegaanisten keksien valmistus

Ota margariini huoneenlämpöön noin tuntia ennen leipomista. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa margariini ja sokeri sähkövatkaimella vaahdoksi kulhossa. Lisää vaniljasokeri ja sekoita.

Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos margariini-sokeriseokseen ja sekoita puuhaarukalla tai lastalla tasaiseksi taikinaksi. 

Nosta taikinasta nokareita leivinpaperille jättäen väliin tilaa, sillä keksit leviävät uunissa. Paista keksejä uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman kohonneita ja halkeilleita pinnalta.

Anna keksien jäähtyä pellillä hetki ja siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. Nauti sellaisenaan tai koristele haluamallasi tavalla.

    Halloween keksit – koristelu

    Sokerikuorrutteella voit koristella keksit juuri sellaisiksi kuin haluat. Sokerikuorrute valmistetaan tomusokerista ja vedestä, joihin voi lisätä halutessaan elintarvikeväriä tai makuaromeja. *Kaupasta voi ostaa myös valmiita sokerikuorrutteita eri väreissä. Sokerikuorrutteen koostumuksen tulisi olla sellainen, että se pysyy pikkuleipien pinnalla, mutta ei ole liian paksua tai kovaa. Sokerikuorrutetta voi levittää pikkuleipien päälle lusikalla, veitsellä tai pursotinpussilla. Koristeluun voi käyttää myös nonparelleja, strösseleitä, karkkeja tai muita syötäviä koristeita. Halloween keksit koristellaan oranssilla, mustalla ja valkoisella sokerikuorrutteella. 

    halloween keksit

    Halloween keksit

    Haluatko leipoa jotain herkullista ja hauskaa halloweeniksi? Kokeilepa näitä vegaanisia halloween-keksejä. Tarvitset vain muutamia perusainesosia, kuten vehnäjauhoja, sokeria, kasviöljyä ja vaniljasokeria. Lisäksi tarvitset sokerikuorrutetta ja elintarvikeväriä koristeluun.
    Valmisteluaika 20 minutes
    Kypsennysaika 10 minutes
    Kokonaisaika 30 minutes
    Ruokalaji Jälkiruoat, Pikkuleivät

    Ainesosat
      

    Keksit

    • 200 g margariinia
    • 1 dl sokeria
    • 1 tl vaniljasokeria
    • 4 dl vehnäjauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta

    Koristeluun

    • 3 dl tomusokeria
    • 2-3 rkl vettä
    • karkkeja, strösseleitä tai nonparelleja

    Valmistus
     

    Keksit

    • Ota margariini huoneenlämpöön noin tuntia ennen leipomista. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
    • Vatkaa margariini ja sokeri sähkövatkaimella vaahdoksi kulhossa. Lisää vaniljasokeri ja sekoita.
    • Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos margariini-sokeriseokseen ja sekoita puuhaarukalla tai lastalla tasaiseksi taikinaksi. 
    • Nosta taikinasta nokareita leivinpaperille jättäen väliin tilaa, sillä keksit leviävät uunissa. Paista keksejä uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman kohonneita ja halkeilleita pinnalta.
    • Anna keksien jäähtyä pellillä hetki ja siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. Nauti sellaisenaan tai koristele haluamallasi tavalla.

    Koristelu

    • Sekoita tomusokeri ja vesi kulhossa. Lisää halutessasi elintarvikeväriä tai makuaromeja.
    • Levitä kuorrute keksien päälle lusikalla, veitsellä tai pursottimella.
    • Koristele keksit karkeilla, strösseleillä, nonparelleilla tai muilla syötävillä koristeilla.
    Avainsana halloween, vegaaniset keksit, vegaaniset pikkuleivät